How do we need to make the world a better place? ♡

collage-1

Ik ben niet bepaald iemand die vaak haar menig uit op het werelds-slechtheidsgebied (nu ja, als je weet wat ik bedoel hé). Ik kan me wél vaak kwaad maken, in mezelf dan weliswaar, als ik hoor hoe onze prachtige aardbol er aan toe is. Klimaatsveranderingen, terreur, smeltend ijs, véél te veel CO2 in de lucht, racisme, discriminatie, een slechte Amerikaanse president en nog zo veel meer. En. Eh. Het leek me eens fijn om misschien te delen, wat ik als 16-jarige daar zo juist allemaal van vind.

(Eh. Als je geen zin hebt om dit allemaal te lezen, raad ik je toch aan om de NOTE’s te lezen. Misschien heb je daar alvast wat aan)


collage 4.jpg

Als eerste heb ik het graag even over hoe erg ik het soms wel niet vind om in deze generatie te leven. Als ‘millennial’ om het zo te zeggen.(Nu ja, ik ben er toch eentje). Ofwel, de smartphone-generatie. We willen steeds weer dat tikkeltje meer hebben wat de andere niet heeft, de allernieuwste iPhone, die peperdure merkschoenen,… Ik heb soms het gevoel dat deze generatie niet meer kan genieten van datgene wat ze hebben, en daar word ik gek van. De social media, school,vrienden… alles legt heel wat druk op ieder zijn schouder, en wat, als we dit allemaal niet meer volhouden?

(NOTE: take care of yourself, you strong women, en dat meen ik. Wees vooral blij met wat je hebt, en verwacht niet dat je alles steeds kan krijgen als je dat wenst. Je bent veel meer waard met een goed zelfbeeld én positiviteit die uit jezelf komt.) 


collage-2

Als je kijkt naar de wereld op zich, merk je vast ook wel dat het er niet bepaald zo vredig en liefdevol aan toe gaat zoals het ooit een lange tijd daarvoor was. Je ziet het vast wel vaak verschijnen op het nieuws (als je daar naar kijkt, natuurlijk), een nieuwe bomaanslag, terreur, aanslagen. Dit onderwerp is iets wat mezelf vaak heel erg bang maakt, juist omdat het soms zo dicht bij is. Misschien bestaat de kans wel dat je er ooit zelf bij betrokken wordt, en dat vind ik zó niet nodig. De wereld heeft nood aan een wonder, iemand die heel wat ogen doet openen. Want, wat is er toch mis?

(NOTE: besef soms even dat het misschien goed jouw stad/land geweest kon zijn. Maar geef alsjeblief ook de moed niet op, don’t show em that you’re afraid.) 


collage-3
Iets waar ik graag in geloof is, iets goed doen voor het klimaat. Juist dat beetje minder verbruiken, niet vervuilen, met de fiets rijden, dat maakt mezelf soms heel erg gelukkig. Weten dat je misschien toch iets goed aan het doen bent. Zonder dat je het weet is heel wat ijs aan het smelten en is stilletjes aan het aantal CO2 aan het stijgen, en dat maakt me soms heel erg kwaad. 1000000’en fabrieken stoten zoveel uit, maar het is gek dat je daar niets aan kan doen. Het liefst van al steek ik graag een stop op schoorstenen. We zouden dat eens een keer allemaal moeten beseffen, en een steentje bijdragen. (Yes, please)

(NOTE: als je denkt dat je iets goed aan het doen bent voor de wereld, dan ben je vast en zeker ook écht iets goed aan het doen. En geef het dan vooral niet op, want alle kleine beetjes kunnen helpen.)


e7cbe4d8cb9e991dfc0154143ed871fc

(want jij, jij bent vast een hele sterke vrouw. Die net zoals ik gelooft, dat als je er zelf iets aan doet, dat het wat helpt. Jij bent sterk, en vooral jezelf ♡)

Nu. Ik weet niet echt of dit wel iets is wat bij mijn blogje past. Ik wilde graag eens iets nieuw proberen, want oh. Wat was het lang geleden dat ik nog eens mijn menig deelde. Als je dit wat vond, mag je me dat altijd laten weten, als je het juist niets vond, dan mag je dat ook doen. (alvast bedankt hoor, hehe) 

Love always,
Inne ♥

ondertiteling-ofsoiets

21 thoughts on “How do we need to make the world a better place? ♡

 1. Ik ben het zó met je eens!! Maar echt! Terreur, racisme, de klimaatverandering,…Al deze dingen maken stilletjes aan onze mooie aarde kapot. Ook geboren zijn in deze generatie, we moeten terug leren genieten van de kleine dingetjes in het leven! Want hoe geweldig kan het zijn om eens buiten een wandeling te maken in het het zonnetje? Dat maakt me soms gelukkiger dan een peperduur horloge.😊
  Liefde voor dit artikel!
  X

 2. Knap dat je hierover schrijft! Als mede-millenial begrijp ik wat je bedoelt over ‘deze generatie’. De wereld waarin we nu leven is te veel gericht op presteren en het hoe-meer-hoe-beter-principe. En soms vraag je jezelf af of het nog iemand kan schelen, wel ik ben blij dat ik kan lezen dat het sommigen nog wél iets uitmaakt! Heel inspirerend! x

 3. Wat inspirerend om te lezen dat jij er net zo overdenkt als ik en velen anderen. Ik heb dit nog niet vaak voorbij zien komen op blogs, dus tof dat jij hier je mening over deelt. ✨

 4. Echt leuk dit artikel! (of ja, het onderwerp is minder leuk natuurlijk 🙁 Maar ik vind het goed dat je hierover blogt, dan help je de mensen eraan te herinneren hoe belangrijk al die dingen zijn! xxx

 5. Super fijn om te lezen! Wat me opvalt hier in Peru is dat de mensen zich over hetzelfde zorgen maken ( president, klimaat, vrouwenrechten…), maar dat de kinderen hier ‘zorgelozer’ opgroeien door gebrek aan hoogtechnologische snufjes, geen gsm, iPad of iPod, geen valse informatie doordat de kijker en lezer eigenlijk meer spanning wil in de wereld… Kinderen genieten hier écht van hun leven en van elkaar in het échte leven, niet virtueel. Super fijn om hier te leven dus!
  Dikke kus x

Wat fijn dat je een reactie achterlaat! Ik lees ze met heel erg veel plezier! X