Zelfvertrouwen | column

Je kent het vast allemaal, je bent onzeker over jezelf en je denkt dat je niets meer waard bent op deze aardbol. Je denkt over alles negatief en je ziet niets meer zitten, je zou het liefst gewoon even van deze wereld verdwijnen en over een paar jaar terug komen als iemand perfect.

Wel, dat is een heel groot gebrek aan zelfvertouwen dat iedereen wel eens heeft. Van jezelf houden is een van de grootste dingen die je in je zelfvertrouwen moet leren. Maar hoe kan je leren van jezelf houden als je zo onzeker bent?

image

Als je zo eens van die dagen hebt dat je je slecht in je vel voelt door slechte commentaar van anderen, of een slecht zelfbeeld, moet je leren om jezelf te accepteren om wie je bent. Probeer een lijstje te maken met goede dingen over jezelf om je daar op te focussen. Schrijf dingen op waarvan je zelf weet waar je goed in bent en goede dingen die anderen over je zeggen. Focus je daarop en vergeet slechte commentaar, want je bent veel beter waard. Probeer gewoon jezelf te zijn, en verander zeker niet omdat je wilt meedoen met de rest. Want jij bent geboren om jezelf te zijn. Jij bent geboren met het recht om jezelf te zijn. En dat kan niemand veranderen. Probeer vooral ook om de mensen waarbij je je niet goed voelt te vermijden, want die zullen je nog harder kwellen. Je bent hun niet waard, zoek anderen die je wel accepteren.

‘A flower does not think of competing with the flower next to it. It just blooms.’

Geloof in jezelf, geloof in al je goede dingen. Geloof dat je zelf prachtig bent, want dat ben je ook, op jou manier! Maar geloof vooral dat jij meer waard bent dan je denkt! Want je bent wie je bent, en dat zal niets of niemand veranderen!

image

β™‘

Liefs,
Inne X

11 thoughts on “Zelfvertrouwen | column

Wat fijn dat je een reactie achterlaat! Ik lees ze met heel erg veel plezier! X