h a p p i n e s s

Een lach betoverd mijn gezicht en voel een rilling door mijn lijf. Ik voel dat het tijd is om te genieten. Mijn hand strijkt een lucifer aan en ik laat een van mijn favoriete kaarsjes branden. Ik zet mijn lievelingsplaat op en dans als een gek. Ik besef dat de wereld van mij is, en dat ik gelukkig ben. Ik lach, dans, kijk filmpjes. Lees, leer en geniet. Ik bén gelukkig. Het voelt alsof ik heel de wereld aankan en niks of niemand kan mij dit geluk afnemen.

En dan plots besef ik even dat iedereen zich zo zou moeten voelen. Of je nu denkt dat het leven maar niets is, of wanneer je arm bent en niks nog goed lijkt, of als iedereen je dik noemt terwijl je juist énorm mooi bent. Zelfs jij, zou jou zo gelukkig moeten voelen. Al lijkt dit onmogelijk, ik geef je mijn beste tips om jou datzelfde gevoel te geven. Zonder dat je er naar moet zoeken. En néé hoor, het zijn niét weer die clichés. I promise, I’m doing my best to give you the best ideas from my brains. (I do) 

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

e n j o y – geniet van je kop koffie, van de mensen rondom je, van het fluitende geluid van de vogels, van de kerstboom die nog steeds in je living staat maar vooral: geniet van je favoriete koekjes (happiness-factor: 100). Genieten kan je van de állerkleinste dingen.

n a t u r e  &  a n i m a l s – als er één ding is, waar zowat iedereen gelukkig van wordt, dan zijn het dieren en natuur. Geef jou huisdier eens wat extra aandacht, en je zal merken dat er snel een lach op jou gezicht tovert. Ga even naar buiten, wandel tot aan het dichtste stukje natuur dat je vindt. Luister, ruik en voel waar je bent. (geluk verzekerd). Wat ik altijd doe is naar hetzelfde plekje gaan en daar opzoek gaan naar dingen die veranderen, dat is zó fijn.

w r i t e – en daarmee bedoel ik: schrijf álles even op, waar je dankbaar voor bent, hoe je dag was. Wat je er zo stom aan vond, en wat je daaruit kan leren. Laat je pen over je blad glijden en laat je hoofd alles eruit gooien. Soms is het ook echt heel fijn om even een kladpapier te nemen en als een peuter heel het blad vol te krassen. (btw: don’t be ashamed. This is awesome.)

Processed with VSCO with a6 preset

g i r l b o s sbe one, for a day. Kleed je even helemaal op. Neem je gsm (of als je die hebt: je camera) mee en neem de allercoolste foto’s van jezelf. Het maakt niet uit of je die nu zelf énorm lelijk vind, maar geniet even van het moment. Jij bent mooi, prachtig en absoluut die mooie lach op je gezicht waard.

c a n d l e s  &  d e c o r a t i o n – dit is zowat het beste op heel de wereld. Maak iets leuks van die muur waar je elke dag op zit te kijken. Koop kaarsjes en geef jezelf dat beetje geluk dat je verdient wanneer je na een paar minuutjes zijn fantastische geur kan opsnuiven.

En natuurlijk, doe dingen die JIJ zelf leuk vindt. Er is werkelijk niemand op heel deze wereld die voor jou kan beslissen waar jij gelukkig van wordt, en ik probeer je ook hierin een klein beetje te helpen. Maar het allerbelangrijkste is dat je eens even nadenkt over jou eigen geluk en hoe je dat zo veel mogelijk kan bereiken. Want oh, wat is dat zo fijn.

Waar wordt jij gelukkig van? 

Love always,
Inne ♥

16 thoughts on “h a p p i n e s s

  1. Wauw, dit is zo’n leuke post! Super leuk geschreven ook. En je hebt gelijk, iedereen verdient het om gelukkig te zijn. Hopelijk kunnen we door te doen wat we doen toch een kleine groepje mensen een warm gevoel geven, alle beetjes helpen. Doe zo verder, je maakt er mij in elk geval al intens gelukkig van.
    Liefs,
    Amber

  2. Wat een heerlijk (herkenbare) post! Super mooi geschreven met zaken die ik herken als ik me zo gelukkig voel. En wat een leuke, fijne tips (ennn mooie foto’s) Ze helpen sowieso, want ik pas ze ook vaak toe. x

Wat fijn dat je een reactie achterlaat! Ik lees ze met heel erg veel plezier! X