How to stay positive in 2017 | ☆

Processed with VSCO with m5 presetProcessed with VSCO with m5 preset

Ik voel mezelf gelukkig, omdat ik hier in onze ontzettend gezellige living zit en omdat ik mijn allereerste artikeltje schrijf  van 2017. Ik heb net een beetje met mezelf zitten lachen. Niet uitlachen, welliswaar, gewoon lachen. Omdat ik mijn tekeningetjes echt heel erg grappig vind, en daar kan ik nu eenmaal niets aan doen. 

Jezelf gelukkig voelen, is één van de allerbelangrijkste prioriteiten -oh gosh, vinden jullie dit ook zo’n moeilijk woord?-, die je jezelf dit jaar moet stellen. Gewoon uit jezelf gelukkig worden, is niet iets wat zomaar met een vingerknip gebeurd (als je begrijpt wat ik bedoel). Je moet er iets voor doen, en daarom stelde ik een lijstje op met super kleine dingetjes die jezelf dit jaar gelukkig zullen maken. Zo kan je ook dit jaar al glimlachend en genietend van de kleine dingetjes door het leven. Enjoy!

positive-thoughts

Don’t overthink too much

Te veel denken. Daar moet je mee stoppen. Ik ben een overthinker, een heel erg grote (oeps). En ik heb geleerd dat dat iets is wat je helemaal zelf in de hand hebt. Als je met iets in je hoofd zit, geef het dan gewoon geen aandacht, los het op of laat het gewoon los. Blijf er niet mee zitten, zo word je alleen maar ongelukkiger. Maar héél soms, is het ook wel iets goed, dat te veel denken. Zo kan je soms voor oplossingen zorgen die jezelf gelukkig kunnen maken. En laat dat nu eens nummer één zijn in het lijstje, niet te veel denken en gelukkig zijn!

Take care of yourself

Jezelf. Daar draait (bijna) alles om. En eh. Het wordt eens tijd dat je dit jaar wat tijd aan jezelf gaat besteden. Neem minstens één keer per week een dag waarin je jezelf eens goed verwent. Neem een bad, verzorg jezelf met je allernieuwste crèmes en geef jezelf eens dat tikkeltje vrijheid dat je soms eens nodig hebt. En geloof me, je staat op als de gelukkigste persoon op deze aardbol.

Cuddle with your pets, friends,…

Wie wordt er nu niet gelukkig van een ontzettend fijne knuffelpartij met iemand van wie je houd? Of zelfs ééntje met je huisdier (als je dat hebt natuurlijk …). Het is iets méga klein, maar toch iets waar je heel gelukkig van wordt, niet? Stop even met lezen, geef snel iemand een knuffel, en lees met een lach tot over je oren verder hoe je nog gelukkiger wordt in no time.

Take a rest

Dit is er ééntje waarbij je me moet beloven dat je jezelf er aan gaat houden. Als je moe, uitgeput of al dagdromend door het leven gaat, dan moet je jezelf wat rust gunnen. Daar word je meteen weer gelukkig van. (En zeker als je droomt van ontzettend fijne dingen 🙂 )

Make new friends (and help them)

Stel jezelf open voor nieuwe mensen. Iedereen heeft zo zijn levensverhaal, en wie weet kan je iemand zo wel heel wat nieuwe inspiratie geven, of wie weet is iemand wel net hetzelfde als jou. Als je ziet dat iemand je hulp heel erg nodig heeft, en je kan hem/haar helpen, dan maakt dat jezelf toch onwijs gelukkig? Dat is dus net iets waar je niet bang voor hoeft te zijn. (Go get some new friends! Jay!)

Do what you love

En het laatste wat ik op dit lijstje schreef, is ‘doe iets waarvan je houdt’. Teken, fotografeer, schrijf, sport, kijk films, slaap, koop die sokken die je graag wou, kook iets waarvan je niet kan afblijven, … Maak jezelf gelukkig met iets waarvan jij houdt. (Want. Eh. Dat is toch iets wat je gewoonweg moét doen?)

Laat 2017 een jaar zijn, waarin je élke dag gelukkig bent. Cheers!

Love always,
Inne ♥

ondertiteling-ofsoiets

31 thoughts on “How to stay positive in 2017 | ☆

  1. Deze dingen zijn zo herkenbaar! Het zijn allemaal dingen die ik mij de laatste tijd ook ben gaan realiseren en waar ik mij op focus. ♥ Van tijd voor jezelf nemen, mensen helpen en nieuwe mensen leren kennen kan ik zo erg genieten! Het enige jammere is dat ik geen huisdier heb. Haha! En wow, heb je die tekeningetjes zelf gemaakt? Ik vind het echt heel tof!!

  2. Zijn dit nu niet exact de dingen waar ik me dit jaar ook meer op wil focussen? *ja Sara…inderdaad*. Vooral doen wat jou gelukkig maakt is iets waar ik me dit jaar echt aan wil houden en euh…je tekeningetjes zijn echt heel leuk! 😉

  3. Happy 2017 (mogen we het nog zeggen..? Denk het misschien niet eigenlijk, nu de maand januari al twee weken bezig is… Hihi!) Rust nemen, daar moet ik ook echt wat meer aan toegeven. Afgelopen jaar was zo druk, terwijl het zo belangrijk is om ook echt de tijd te nemen voor leuke dingen. Inspirerend lijstje <3. En wat een leuke tekeningen! Ik vind je blog sowieso heel erg mooi – kwam hier net toevallig terecht, en ga nu nog even verder kijken en je volgen :)!

  4. Ik ben heel erg blij dat ik jouw blog heb ontdekt want wauw wat hou ik van ieder artikel dat je schrijft (ik ben je blog aan het stalken hehe)! En wat hou ik ook van die tekening, suuuuper leuk in inspirerend!

Wat fijn dat je een reactie achterlaat! Ik lees ze met heel erg veel plezier! X