Rule number one, feel good | ♥

fire iv

‘Oh, verdorie. Is het weeral zo lang geleden dat ik nog eens iets heb gepost?’ denk ik in mezelf. Verdorie he, weeral. Ik gun mezelf dit uurtje van de vakantie, om na te denken over nog een fijn artikeltje. Eentje waar ik met liefde aan werk. En eentje die mij zal aanzetten om weer verder te bloggen. Eh, ja. Zoals dat moet he. En ik hoop zo dat jullie er van genieten, net zoals ik dat zal doen. Want vergeet niet: rule number one is, feeling good. 

In dit artikeltje geef ik je dan ook graag wat tips & tricks, hoe jij jezelf goed kan voelen in deze generatie. Want geef toe, dat is niet gemakkelijk tegenwoordig. (zie: vorig artikeltje)

Treat yourself better 

Gelukkig zijn, dat ligt meestal bij jezelf. Als je positief denkt, ben je al halfweg je geluk. Gun jezelf positieve dingen, gun jezelf dat bad waar je al lang op wacht. Gun jezelf dat stukje chocolade dat je al lang wilt nemen en verschrompelen. Niemand gaat je daarvoor straffen, je straft alleen jezelf door streng te zijn. Je hoeft helemaal niet zo streng voor jezelf te zijn. Je verdient vast wel meer dan je denkt.

Do things that make you happy 

Rule number two: do things. De hele dag zitten luilakken, daar word je ook niet bepaald gelukkig van. Onderneem, ga buiten, teken, schilder, schrijf of doe dat ene uitstapje dat je al maanden wilt doen. Als je dingen doet, verzet je je gedachten en laat je je hersenen toe om positief te denken. Tsjing, tsjing, extra happiness!

collage

Dare to say no 

Voor jezelf is het ook heel goed om te doen wat je zelf wil. Durf eens nee te zeggen als je er geen zin in hebt. Jij beslist over je eigen keuzes. Durf opkomen voor jezelf, je bent namelijk de baas over je eigen lichaam, en dat kan niemand van je afpakken. Dare to say no, please! 

Make a list 

Maak een lijstje. Van dingen die je graag doet of van liedjes waar je graag naar luistert. Maak een album van foto’s die je goede moed inspreken. Dit vraagt niet veel van je tijd, en bovendien maken deze dingen je vast heel gelukkig. Je hebt altijd iets kleins om naar terug te kijken, en wie weet maakt je dat weer gelukkig in no time. (Dat beloof ik je.)

Maar hé, het is helemaal niet erg als je een dagje hebt dat je eens niet aan jezelf denkt. Dat je aan het stressen bent, en dat je niet meer weet wat je moet doen. Vergeet dan gewoon niet om heel even stil te staan, en iets positiefs tegen jezelf te zeggen. Maar denk er dan ook aan, dat elke dag een nieuwe dag is, om er voor jezelf te zijn. En jezelf te bewijzen. YOU GO GIRL!

You are worth it. You are beautiful.

Love, always
Inne ♥

13 thoughts on “Rule number one, feel good | ♥

  1. Fijn artikel weer Inne <3 Afgelopen jaar heb ik over dit onderwerp veel nagedacht en ben ik ook positief veranderd denk ik. Ik herken eigenlijk alle punten die je noemde en ik ben in bijna alles 'beter geworden'. Zodra ik vrije tijd heb dóé ik iets (lees: ik lig nooit meer niks te doen op bed) en ik durf vaker nee te zeggen. Ik merk wel dat ik soms nog iets te streng ben qua vrije tijd. Het klinkt misschien stom, maar zodra ik de keuze heb om iets voor mezelf te doen moet ik dat 'nuttig' opvullen. Dus ik mag bijvoorbeeld wel tekenen, iets bakken of kaarten maken, maar ik mag van mezelf niet Netflixen, TV kijken of in bad. Maar daar wordt aan gewerkt, ik houd altijd een quote van John Lennon in mijn achterhoofd: Time you enjoy wasting isn't wasted time.
    Ik lees trouwens nog altijd met veel plezier je stukjes (maakt niet uit hoe vaak, kwaliteit boven kwantiteit)! Oké lange reactie, doeeg 🙂

    1. Ooooh! Wat een zalige reactie van je Veerle! Mijn excuses ook dat ik hier dan ook weer veel te laat op reageer 😚 Dankjewel, voor je tekstje! Heel fijn om te lezen!! Heel leuk ook om te horen dat je op die manier ook goed bent veranderd voor jezelf! Ik ga misschien je tips ook eens volgen 😍 super super lief! Xxx

Wat fijn dat je een reactie achterlaat! Ik lees ze met heel erg veel plezier! X